BeheerconsoleDeploying Bitwarden

Browseruitbreiding implementeren op beheerde apparaten

Als Bitwarden in een zakelijke omgeving wordt gebruikt, kunnen beheerders de inzet van Bitwarden-browserextensies voor gebruikers automatiseren met een endpointbeheerplatform of groepsbeleid.

Het proces om dit te doen verschilt per besturingssysteem en browser:

Windows

Voor het implementeren van Bitwarden-browserextensies in browsers op Windows is over het algemeen het gebruik van Windows Groepsbeleid nodig om beheerde computers een ADMX-beleidssjabloon te geven. De procedure verschilt een beetje per browser:

Om de browserextensie te implementeren op Windows en Google Chrome:

1. Download de Chrome Enterprise Bundle voor Windows en pak deze uit.

2. Vanuit de uitgepakte map:

• Kopieer \Configuration\admx\chrome .admx naar C:\WindowsPolicyDefinitions

• Kopieer \Configuration\admx\en-US .adml naar C:\WindowsPolicyDefinitions\en-US

3. Open de Windows Group Policy Manager en maak een nieuwe GPO aan voor de installatie van de Bitwarden-browserextensie.

4. Klik met de rechtermuisknop op de nieuwe GPO en selecteer Bewerken... en navigeer naar ComputerconfiguratieBeleidAdministratieve sjablonenGoogle ChromeExtensies.

5. Selecteer in het instellingengebied aan de rechterkant de optie Configureer de lijst met geforceerd geïnstalleerde apps en extensies. Schakel in het dialoogvenster de optie Ingeschakeld in.

6. Selecteer de knop Show... en voeg het volgende toe:

Bash
    nngceckbapebfimnlniiiahkandclblb;https://clients2.google.com/service/update2/crx

Klik op OK.

7. Nog steeds in ... Administratieve sjablonenGoogle Chrome, selecteer Wachtwoordbeheer in de bestandsstructuur.

8. Klik in het instellingengebied aan de rechterkant met de rechtermuisknop op Wachtwoorden opslaan in de wachtwoordmanager inschakelen en selecteer Bewerken. Schakel in het dialoogvenster de optie Uitgeschakeld in en selecteer OK.

9. Herhaal stap 8 voor de opties Automatisch invullen voor adressen en Automatisch invullen voor creditcards inschakelen, te vinden in het instellingengebied voor ... Administratieve sjablonenGoogle Chrome.

10. Pas de nieuw geconfigureerde GPO toe op het gewenste bereik.

Om de browserextensie op Windows en Firefox te implementeren:

1. Download het Firefox ADMX-sjabloonbestand en pak het uit.

2. Vanuit de uitgepakte map:

• Kopieer \policy_templates_\windowsfirefox.admx naar C:\WindowsPolicyDefinitions

• Kopieer \policy_templates_\Firefox.adml naar C:\WindowsPolicyDefinitions\en-US

3. Open de Windows Group Policy Manager en maak een nieuwe GPO aan voor de installatie van de Bitwarden-browserextensie.

4. Klik met de rechtermuisknop op de nieuwe GPO en selecteer Bewerken..., en ga verder naar ComputerconfiguratieBeleidAdministratieve sjablonenFirefoxExtensies.

5. Selecteer in het instellingengebied aan de rechterkant Extensies om te installeren. Schakel in het dialoogvenster de optie Ingeschakeld in.

6. Selecteer de knop Show... en voeg het volgende toe:

Bash
    https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/bitwarden-password-manager/latest.xpi

Klik op OK.

7. Selecteer Firefox terug in de bestandsstructuur. Ga in het rechter instellingengebied naar Bewerken... en schakel zowel de opties Aanbieden om aanmeldingen op te slaan als Aanbieden om aanmeldingen op te slaan (standaard) uit.

8. Pas de nieuw geconfigureerde GPO toe op het gewenste bereik.

Om de browserextensie te implementeren op Windows en Edge:

1. Download de Microsoft Edge Policy Files en pak ze uit.

2. Vanuit de uitgepakte map:

• Kopieer \windows_admx_msedge .admx naar C:\Windows_PolicyDefinitions

• Kopieer \windows\admx\en-US\msedge .adml naar C:\WindowsPolicyDefinitions\en-US

3. Open de Windows Group Policy Manager en maak een nieuwe GPO aan voor de installatie van de Bitwarden-browserextensie.

4. Klik met de rechtermuisknop op de nieuwe GPO en selecteer Bewerken... en ga verder naar ComputerconfiguratieBeleidAdministratieve sjablonenMicrosoft EdgeExtensies.

5. Selecteer in het instellingengebied aan de rechterkant Controleren welke extensies stil worden geïnstalleerd. Schakel in het dialoogvenster de optie Ingeschakeld in.

6. Selecteer de knop Show... en voeg het volgende toe:

Bash
    jbkfoedolllekgbhcbcoahefnbanhhlh;https://edge.microsoft.com/extensionwebstorebase/v1/crx

Klik op OK.

7. Nog steeds in ..Administratieve sjablonenMicrosoft Edge, selecteer Wachtwoordbeheer en beveiliging in de bestandsstructuur.

8. Klik in het instellingengebied aan de rechterkant met de rechtermuisknop op Wachtwoorden opslaan in de wachtwoordmanager inschakelen en selecteer Bewerken. Schakel in het dialoogvenster de optie Uitgeschakeld in en selecteer OK.

9. Herhaal stap 8 voor de opties Automatisch invullen voor adressen en Automatisch invullen voor creditcards inschakelen, te vinden in het instellingengebied voor ... Administratieve sjablonenMicrosoft Edge.

10. Pas de nieuw geconfigureerde GPO toe op het gewenste bereik.

Linux

Bij het implementeren van Bitwarden browserextensies in browsers op Linux wordt meestal een .json-bestand gebruikt om configuratie-eigenschappen in te stellen. De procedure verschilt een beetje per browser:

De browserextensie implementeren op Linux en Google Chrome:

1. Download de Google Chrome .deb of .rpm voor Linux.

2. Download de Chrome Enterprise Bundle.

3. Pak de Enterprise-bundel uit(GoogleChromeEnterpriseBundle64.zip of GoogleChromeEnterpriseBundle32.zip) en open de map /Configuration.

4. Maak een kopie van de master_preferences.json (in Chrome 91+, initial_preferences.json) en hernoem deze managed_preferences.json.

5. Voeg het volgende toe aan managed_preferences.json:

Bash
    { "policies:" { "ExtensionSettings": { "nngceckbapebfimnlniiiahkandclblb": { "installation_mode": "force_installed", "update_url": "https://clients2.google.com/service/update2/crx" } } } }

In dit JSON-object is "nngceckbapebfimnlniiiahkandclblb" de toepassingsidentifier voor de Bitwarden-browserextensie. Op dezelfde manier geeft "https://clients2.google.com/service/update2/crx" Chrome het signaal om de Chrome Web Store te gebruiken om de geïdentificeerde toepassing op te halen.

noot

U kunt ook geforceerde installaties configureren met het beleid ExtensionInstallForcelist, maar de methode ExtensionSettings vervangt ExtensionInstallForceList.

6. (Aanbevolen) Om de ingebouwde wachtwoordmanager van Chrome uit te schakelen, voegt u het volgende toe aan managed_preferences.json binnen "policies": { }:

Bash
    { "PasswordManagerEnabled": false }
  7. Maak de volgende mappen als ze nog niet bestaan:

Bash
    mkdir /etc/opt/chrome/policies mkdir /etc/opt/chrome/policies/managed
  8. Verplaats managed_preferences.json naar /etc/opt/chrome/policies/managed.

9. Omdat je deze bestanden moet uitrollen naar de machines van gebruikers, raden we aan om ervoor te zorgen dat alleen beheerders bestanden kunnen schrijven in de /managed directory:

Bash
    chmod -R 755 /etc/opt/chrome/policies
  10. Gebruik de softwaredistributie of MDM-tool van uw voorkeur om het volgende uit te rollen op de machines van de gebruikers:

• Google Chrome-browser

• /etc/opt/chrome/policies/managed/managed_preferences.json

tip

Raadpleeg voor meer hulp Google's Chrome Browser Quick Start voor Linux gids.

Om de browserextensie op Linux en Firefox te implementeren:

1. Download Firefox voor Linux.

2. Maak een distributiemap binnen de installatiemap van Firefox.

3. Maak in de distrubition directory een bestand policies.json.

4. Voeg het volgende toe aan policies.json:

Bash
    { "policies": { "ExtensionSettings": { "446900e4-71c2-419f-a6a7-df9c091e268b": { "installation_mode": "force_installed", "install_url": "https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/bitwarden-password-manager/latest.xpi" } } } }

In dit JSON-object is "446900e4-71c2-419f-a6a7-df9c091e268b" de extensie-ID voor de Bitwarden browserextensie. Op dezelfde manier geeft "https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/bitwarden-password-manager/latest.xpi" Firefox het signaal om de extensieopslag te gebruiken om de extensie op te halen.

5. (Aanbevolen) Om de ingebouwde wachtwoordmanager van Firefox uit te schakelen, voegt u het volgende toe aan policies.json binnen "policies": { }:

Bash
    { "PasswordManagerEnabled": false }
  6. Gebruik de softwaredistributie of MDM-tool van uw voorkeur om het volgende uit te rollen op de machines van de gebruikers:

• Firefox-browser

• /distributie/beleidsregels.json

tip

Raadpleeg voor meer hulp Firefox's policies.json Overzicht of Policies README op Github.

MacOS

Voor het implementeren van Bitwarden-browserextensies in browsers op macOS wordt meestal een bestand met eigenschappenlijsten (.plist) gebruikt. De procedure verschilt een beetje per browser:

De browserextensie implementeren op macOS en Google Chrome:

1. Download de Google Chrome .dmg of .pkg voor macOS.

2. Download de Chrome Enterprise Bundle.

3. Pak de Enterprise-bundel uit(GoogleChromeEnterpriseBundle64.zip of GoogleChromeEnterpriseBundle32.zip).

4. Open het bestand /Configuration/com.Google.Chrome.plist met een willekeurige teksteditor.

5. Voeg het volgende toe aan het .plist-bestand:

Bash
    <key>ExtensionSettings</key> <dict> <key>nngceckbapebfimnlniiiahkandclblb</key> <dict> <key>installation_mode</key> <string>force_installed</string> <key>update_url</key> <string>https://clients2.google.com/service/update2/crx</string> </dict> </dict>

In dit codeblok is nngceckbapebfimnlniiiahkandclblb de toepassingsidentifier voor de Bitwarden browserextensie. Op dezelfde manier geeft https://clients2.google.com/service/update2/crx Chrome het signaal om de Chrome Web Store te gebruiken om de geïdentificeerde toepassing op te halen.

noot

U kunt ook geforceerde installaties configureren met het beleid ExtensionInstallForcelist, maar de methode ExtensionSettings vervangt ExtensionInstallForceList.

6. (Aanbevolen) Om de ingebouwde wachtwoordmanager van Chrome uit te schakelen, voegt u het volgende toe aan com.Google.Chrome.plist:

Bash
    <key>PasswordManagerEnabled</key> <false />
  7. Converteer het bestand com.Google.Chrome.plist naar een configuratieprofiel met een conversietool zoals mcxToProfile.

8. Implementeer de Chrome .dmg of .pkg en het configuratieprofiel met uw softwaredistributie- of MDM-tool op alle beheerde computers.

tip

Raadpleeg voor meer hulp de handleiding Snel aan de slag met de Chrome-browser voor Mac van Google.

Om de browserextensie op MacOS en Firefox te implementeren:

1. Download en installeer Firefox for Enterprise voor macOS.

2. Maak een distributiemap aan in Firefox.app/Contents/Resources/.

3. Maak in de gemaakte map /distribution een nieuw bestand org.mozilla.firefox.plist.

tip

Gebruik de Firefox .plist-sjabloon en Policy README als referentie.

4. Voeg het volgende toe aan org.mozilla.firefox.plist:

Bash
    <key>ExtensionSettings</key> <dict> <key>446900e4-71c2-419f-a6a7-df9c091e268b</key> <dict> <key>installation_mode</key> <string>force_installed</string> <key>update_url</key> <string>https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/bitwarden-password-manager/latest.xpi</string> </dict> </dict>

In dit codeblok is 446900e4-71c2-419f-a6a7-df9c091e268b de extensie-ID voor de Bitwarden browserextensie. Op dezelfde manier geeft https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/bitwarden-password-manager/latest.xpi Firefox het signaal om de extensieopslag te gebruiken om de toepassing op te halen.

5. (Aanbevolen) Om de ingebouwde wachtwoordmanager van Firefox uit te schakelen, voegt u het volgende toe aan org.mozilla.firefox.plist:

Bash
    <dict> <key>PasswordManagerEnabled</key> <false/> </dict>
  6. Converteer het org.mozilla.firefox.plist bestand naar een configuratieprofiel met een conversieprogramma zoals mcxToProfile.

7. Implementeer de Firefox .dmg en het configuratieprofiel met behulp van uw softwaredistributie- of MDM-tool op alle beheerde computers.

Om de browserextensie te implementeren op macOS en Microsoft Edge:

1. Download het Microsoft Edge voor macOS .pkg-bestand.

2. Gebruik in Terminal de volgende opdracht om een .plist-bestand te maken voor Microsoft Edge:

Bash
    /usr/bin/defaults write ~/Desktop/com.microsoft.Edge.plist RestoreOnStartup -int 1
  3. Gebruik de volgende opdracht om de .plist om te zetten van binair naar platte tekst:

Bash
    /usr/bin/plutil -convert xml1 ~/Desktop/com.microsoft.Edge.plist
  4. Open com.microsoft.Edge.plist en voeg het volgende toe:

Bash
    <key>ExtensionSettings</key> <dict> <key>jbkfoedolllekgbhcbcoahefnbanhhlh</key> <dict> <key>installation_mode</key> <string>force_installed</string> <key>update_url</key> <string>https://edge.microsoft.com/extensionwebstorebase/v1/crx</string> </dict> </dict>

In dit codeblok is jbkfoedolllekgbhcbcoahefnbanhhlh de toepassingsidentifier voor de Bitwarden browserextensie. Op dezelfde manier geeft https://edge.microsoft.com/extensionwebstorebase/v1/crx Edge het signaal om de Edge Add-On Store te gebruiken om de geïdentificeerde toepassing op te halen.

noot

U kunt ook geforceerde installaties configureren met de ExtensionInstallForceList, maar de methode ExtensionSettings vervangt ExtensionInstallForceList.

5. (Aanbevolen) Voeg het volgende toe aan com.microsoft.Edge.plist om de ingebouwde wachtwoordmanager van Edge uit te schakelen:

Bash
    <key>PasswordManagerEnabled</key> <false/>
  6. Converteer het bestand com.microsoft.Edge.plist naar een configuratieprofiel met een conversietool zoals mcxToProfile.

7. Implementeer de Edge .pkg en het configuratieprofiel met je softwaredistributie- of MDM-tool op alle beheerde computers.

tip

Raadpleeg voor Jamf-specifieke hulp de documentatie van Microsoft over Microsoft Edge-beleidsinstellingen configureren op macOS met Jamf.