BeheerconsoleDeploying Bitwarden

Browserwachtwoordbeheer deactiveren met apparaatbeheer

Dit artikel leert je hoe je verschillende ingebouwde wachtwoordmanagers van webbrowsers kunt uitschakelen met behulp van groepsbeleid. Deze stappen helpen voorkomen dat bedrijfslogins worden opgeslagen en gesynchroniseerd met persoonlijke accounts. U kunt ook overwegen om de Bitwarden browserextensie in te zetten in alle browsers als onderdeel van ditzelfde beleid.

Uitschakelen met Windows GPO

1. Open de Group Policy Management Editor op je Windows-server.

2. Download het juiste Edge-beleidssjabloon.

3. Maak in Group Policy Editor een nieuwe GPO aan voor Edge en geef deze een geschikte naam.

4. Kies je gewenste bereik.

5. Klik met de rechtermuisknop op het nieuwe GroepsbeleidobjectBewerken.

6. Ga in de groepsbeleidbeheereditor naar GebruikersconfiguratieBeleidAdministratieve sjablonen Microsoft Edge.

7. Stel de volgende beleidsregels in:

• Open "Wachtwoordbeheer en -beveiliging" en schakel het beleid Wachtwoorden opslaan in de wachtwoordbeheerder inschakelen uit.

• Schakel het beleid Enable AutoFill for addresses (Automatisch invullen voor adressen inschakelen) uit.

• Schakel het beleid Enable AutoFill voor betaalinstrumenten uit.

• Optioneel kun je het beleid Synchronisatie van gegevens met Microsoft synchronisatieservices uitschakelen inschakelen.

Eenmaal voltooid zouden de GPO-instellingen het volgende moeten tonen:

Randinstellingen
    Randinstellingen

8. Zorg ervoor dat de GPO link is ingeschakeld.

1. Open de Group Policy Management Editor op je Windows-server.

2. Download de beheersjablonen voor Google Chrome.

3. Kopieer het volgende in het ADMX-bestand:
    policy_templates\windowsadmx\chrome.admx
    en
    policy_templates\windowsadmx\google.admx

naar C:\WindowsPolicyDefinitions

4. Kopieer het volgende in het ADML-bestand:
    policy_templates\windowsadmx\en-uschrome.adml
    en
    policy_templates\windowsadmx\en-usgoogle.adml

NAAR C:\Windows beleidsdefinities \en-us

5. Maak in Group Policy Editor een nieuwe GPO aan voor Chrome en geef deze een geschikte naam.

6. Kies je gewenste bereik.

7. Klik met de rechtermuisknop op het GroepsbeleidobjectBewerken.

8. Ga naar GebruikersconfiguratieBeleidAdministratieve sjablonenGoogleGoogle Chrome.

9. Bewerk de volgende instellingen:

• Schakel onder "Wachtwoordbeheer" het beleid Wachtwoorden opslaan in wachtwoordbeheer inschakelen uit.

• Schakel het beleid Enable AutoFill for Addresses (Automatisch invullen voor adressen inschakelen) uit.

• Schakel de optie Automatisch invullen voor creditcards uit.

10. Eenmaal voltooid zouden de GPO-instellingen het volgende moeten tonen:

Instellingen Chrome
    Instellingen Chrome

11. Zorg ervoor dat de GPO link is ingeschakeld.

1. Open de Groepsbeleideditor op je Windows-server.

2. Download het nieuwste Firefox Policy Templates .zip-bestand.

3. Kopieer het ADMX-bestand:
    UIT de gedownloade map policy_templates_v1.##windowsvuurvos.admx & mozilla.admx
    NAAR C:\Windows beleidsdefinities

4. Kopieer het ADML-bestand
    VAN policy_templates-usfirefox.adml & mozilla.adml
    NAAR C:\Windows beleidsdefinities \en-us

5. Maak in Group Policy Editor een nieuwe GPO aan voor FireFox en geef deze een geschikte naam.

6. Kies je gewenste bereik.

7. Klik met de rechtermuisknop op het nieuwe groepsbeleidBewerken.

8. Open GebruikersconfiguratieBeleidsregelsAdministratieve sjablonenMozilla Firefox.

9. Zoek en bewerk de volgende beleidsregels:

• Schakel het beleid Firefox-accounts uitschakelen uit.

• Schakel het beleid Aanbod om aanmeldingen op te slaan uit.

• Schakel het beleidsaanbod uit om aanmeldingen op te slaan (standaard).

• Schakel het beleid Password Manager uit.

10. Eenmaal voltooid zouden de GPO-instellingen het volgende moeten tonen:

Firefox-instellingen
    Firefox-instellingen

11. Zorg ervoor dat de GPO link is ingeschakeld.

Hoe controleer ik of het werkt?

Controleer of de vorige stappen correct werkten voor jouw opstelling:

1. Open op de computer van een gebruiker de opdrachtregel en voer deze uit:
    gpupdate /force.

2. Open Edge en klik op de drie puntjes voor instellingen ...InstellingenWachtwoorden.

3. Zorg ervoor dat "Aanbieden om wachtwoorden op te slaan" is uitgeschakeld en wordt beheerd door de organisatie.

noot

Automatisch aanmelden is nog steeds aangevinkt omdat er geen beleidsinstelling is om dit uit te schakelen.

Aanmeldingen die eerder zijn opgeslagen in Edge, worden niet verwijderd en blijven zichtbaar voor de gebruiker, ondanks dat automatisch aanvullen is uitgeschakeld. Zorg ervoor dat u de gebruiker instrueert om alle opgeslagen aanmeldingen te importeren in Bitwarden voordat u ze verwijdert uit Edge.

1. Open op de computer van een gebruiker de opdrachtregel en voer deze uit:
    gpupdate /force.

2. Open Chrome en klik rechtsboven op het profielpictogram . Zie dat de gebruiker niet is aangemeld.

3. Open Chrome en klik op de drie puntjes ...InstellingenWachtwoorden. Controleer of het aanbod om wachtwoorden op te slaan is uitgeschakeld en wordt beheerd door de organisatie.

1. Open op de computer van een gebruiker de opdrachtregel en voer deze uit:
    gpupdate /force.

2. Open Firefox en selecteer Logins en wachtwoorden in de menubalk.

3. Controleer of er een bericht "Geblokkeerde pagina" wordt weergegeven.

Uitschakelen op Linux

De Chrome Password Manager uitschakelen via groepsbeleid:

1. Download de Google Chrome .deb of .rpm voor Linux.

2. Download de Chrome Enterprise Bundle.

3. Pak de Enterprise-bundel uit(GoogleChromeEnterpriseBundle64.zip of GoogleChromeEnterpriseBundle32.zip) en open de map /Configuration.

4. Maak een kopie van de master_preferences.json (in Chrome 91+, initial_preferences.json) en hernoem deze managed_preferences.json.

5. Om de ingebouwde wachtwoordmanager van Chrome uit te schakelen, voegt u het volgende toe aan managed_preferences.json binnen "policies": { }:

Bash
    { "PasswordManagerEnabled": false }
  6. Maak de volgende mappen als ze nog niet bestaan:

Bash
    mkdir /etc/opt/chrome/policies mkdir /etc/opt/chrome/policies/managed
  7. Verplaats managed_preferences.json naar /etc/opt/chrome/policies/managed.

8. Omdat je deze bestanden moet uitrollen naar de machines van gebruikers, raden we aan om ervoor te zorgen dat alleen beheerders bestanden kunnen schrijven in de /managed directory.

Bash
    chmod -R 755 /etc/opt/chrome/policies
  9. Daarnaast raden we beheerders aan om het volgende toe te voegen aan bestanden om wijzigingen in de bestanden zelf te voorkomen:

Bash
    chmod 644 /etc/opt/chrome/policies/managed/managed_preferences.json

10. Gebruik de softwaredistributie of MDM-tool van uw voorkeur om het volgende uit te rollen op de machines van de gebruikers:

1. Google Chrome-browser

2. /etc/opt/chrome/policies/managed/managed_preferences.json

noot

Raadpleeg voor meer hulp Google's Chrome Browser Quick Start voor Linux gids.

Firefox Manager uitschakelen via groepsbeleid:

1. Download Firefox voor Linux.

2. Open een terminal en navigeer naar de map waarin je download is opgeslagen. Bijvoorbeeld:
    cd ~/Downloads

3. Pak de inhoud van het gedownloade bestand uit:

Bash
    tar xjf firefox-*.tar.bz2

De volgende commando's moeten als root worden uitgevoerd, of voorafgegaan worden door sudo.

4. Verplaats de ongecomprimeerde map Firefox naar /opt:

Bash
    mv firefox /opt
  5. Maak een symlink naar het Firefox-bestand:

Bash
    ln -s /opt/firefox /usr/local/bin/firefox
  6. Download een kopie van het bureaubladbestand:

Bash
    wget https://raw.githubusercontent.com/mozilla/sumo-kb/main/install-firefox-linux/firefox.desktop -P /usr/local/share/applications
  7. Om de ingebouwde wachtwoordmanager van Firefox uit te schakelen, voegt u het volgende toe aan policies.json binnen "policies": {}:

Bash
    { "PasswordManagerEnabled": false }
  8. Maak de volgende map als die nog niet bestaat:

Bash
    mkdir /opt/firefox/distribution
  9. Wijzig de map met het volgende:

Bash
    chmod 755 /opt/firefox/distribution
  10. Daarnaast raden we beheerders aan om het volgende toe te voegen aan bestanden om wijzigingen in de bestanden zelf te voorkomen:

Bash
    chmod 644 /opt/firefox/distribution/policies.json
  11. Gebruik de softwaredistributie of MDM-tool van uw voorkeur om het volgende uit te rollen op de machines van de gebruikers:

12. Firefox-browser

13. /distributie/beleidsregels.json

noot

Raadpleeg voor meer hulp Firefox's policies.json Overzicht of Policies README op Github.

Uitschakelen op MacOS

1. Download de Google Chrome .dmg of .pkg voor macOS.

2. Download de Chrome Enterprise Bundle.

3. Pak de Enterprise-bundel uit(GoogleChromeEnterpriseBundle64.zip of GoogleChromeEnterpriseBundle32.zip).

4. Open het bestand /Configuration/com.Google.Chrome.plist met een willekeurige teksteditor.

5. Als u de ingebouwde wachtwoordmanager van Chrome wilt uitschakelen, voegt u het volgende toe aan com.Google.Chrome.plist:

Bash
    <key>PasswordManagerEnabled</key> <false />
  6. Converteer het bestand com.Google.Chrome.plist naar een configuratieprofiel met een conversietool naar keuze.

7. Implementeer de Chrome .dmg of .pkg en het configuratieprofiel met uw softwaredistributie- of MDM-tool op alle beheerde computers.

noot

Raadpleeg voor meer hulp de handleiding Snel aan de slag met de Chrome-browser voor Mac van Google.

Raadpleeg voor meer informatie de documentatie van Chrome voor het instellen van de Chrome-browser op de Mac.

1. Download en installeer Firefox for Enterprise voor macOS.

2. Maak een distributiemap aan in Firefox.app/Contents/Resources/.

3. Maak in de gemaakte map /distribution een nieuw bestand org.mozilla.firefox.plist.

tip

Gebruik de Firefox .plist-sjabloon en Policy README als referentie.

4. Om de ingebouwde wachtwoordmanager van Firefox uit te schakelen, voegt u het volgende toe aan org.mozilla.firefox.plist:

Bash
    <dict> <key>PasswordManagerEnabled</key> <false/> </dict>
  5. Converteer het org.mozilla.firefox.plist bestand naar een configuratieprofiel met een conversietool naar keuze.

6. Implementeer de Firefox .dmg en het configuratieprofiel met behulp van uw softwaredistributie- of MDM-tool op alle beheerde computers.

Zie voor meer informatie de documentatie van Firefox voor MacOS-configuratieprofielen.

1. Download het Microsoft Edge voor macOS .pkg-bestand.

2. Gebruik in Terminal de volgende opdracht om een .plist-bestand te maken voor Microsoft Edge:

Bash
    /usr/bin/defaults write ~/Desktop/com.microsoft.Edge.plist RestoreOnStartup -int 1
  3. Gebruik de volgende opdracht om de .plist om te zetten van binair naar platte tekst:

Bash
    /usr/bin/plutil -convert xml1 ~/Desktop/com.microsoft.Edge.plist
  4. Als u de ingebouwde wachtwoordmanager van Edge wilt uitschakelen, voegt u het volgende toe aan com.microsoft.Edge.plist:

Bash
    <key>PasswordManagerEnabled</key> <false/>

5. Implementeer de Edge .pkg en het configuratieprofiel met je softwaredistributie- of MDM-tool op alle beheerde computers.

tip

Raadpleeg voor Jamf-specifieke hulp de documentatie van Microsoft over Microsoft Edge-beleidsinstellingen configureren op macOS met Jamf.

Raadpleeg de Edge-documentatie voor configuratieprofielen voor meer informatie.