Password ManagerAan de slag

Browseruitbreidingen voor wachtwoordbeheer

Bitwarden browserextensies integreren wachtwoordbeheer direct in uw favoriete browser. Download een Bitwarden browserextensie van de marktplaats of app store van uw browser, of van de Bitwarden Downloads pagina.

Browserextensies worden ondersteund voor de twee meest recente versies van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge en Safari. Voor Vivaldi, Brave en Tor wordt alleen de meest recente versie ondersteund.

tip

De Safari-browserextensie zit bij de desktop-app, die je kunt downloaden in de macOS App Store. Meer informatie.

Eerste stappen

Laten we uw Bitwarden browserextensie beginnen met het toevoegen van een nieuw inlogitem aan uw kluis en ervoor zorgen dat het veilig en gemakkelijk te vinden is:

Een map maken

Mappen zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je kluisitems altijd kunt vinden wanneer je ze nodig hebt. Een map maken:

1. Selecteer het tabblad Instellingen en kies Mappen in de instellingenlijst.

2. Selecteer het pictogram Toevoegen .

3. Geef je map een naam (bijvoorbeeld Social Media) en selecteer Opslaan.

Een login toevoegen

Laten we nu een login toevoegen aan je nieuwe map. Om een nieuw aanmeldingsitem aan te maken:

1. Navigeer naar het tabblad Mijn kluis en selecteer het pictogram Toevoegen .

2. Kies welk type item je wilt maken (selecteer in dit geval Inloggen).

3. Voer de basisinformatie voor deze aanmelding in. Geef voorlopig het item:

1. Een naam zodat je het gemakkelijk kunt herkennen (bijvoorbeeld Twitter-account).

2. Je gebruikersnaam.

3. Je huidige wachtwoord (we zullen dit binnenkort vervangen door een sterker wachtwoord).

4. Voer in het veld URI 1 de URL in waar u zich aanmeldt bij de account (bijvoorbeeld https://twitter.com/login).

5. Selecteer een map in de vervolgkeuzelijst Map . Als je ons voorbeeld volgt, kies je de map Social Media die je zojuist hebt gemaakt.

6. Goed gedaan! Selecteer Opslaan om verder te gaan.

Een sterk wachtwoord maken

Nu u een nieuwe aanmelding hebt opgeslagen, laten we de beveiliging verbeteren door uw wachtwoord te vervangen door een sterker wachtwoord:

1. Log in uw webbrowser in op de account met uw bestaande gebruikersnaam en wachtwoord. Zoek in dat account waar je je wachtwoord kunt wijzigen.

2. Op het formulier Wijzig uw wachtwoord voert u uw Huidige wachtwoord in, dat u kunt kopiëren en plakken vanuit Bitwarden met het pictogram Kopiëren .

3. Terug in Bitwarden opent u het aanmeldingsitem en selecteert u de knop Bewerken .

4. Selecteer in het vak Wachtwoord Genereren en selecteer Ja om uw oude wachtwoord te overschrijven. Dit vervangt je wachtwoord door een willekeurig gegenereerd sterk wachtwoord. Verhuizen van Fido1234 naar X@Ln@x9J@&u@5n##B kan een hacker tegenhouden.

5. Selecteer Opslaan.

6. Kopieer uw nieuwe wachtwoord en plak het in de velden Nieuw wachtwoord en Bevestig wachtwoord op de website.

Gefeliciteerd! Uw login wordt nu opgeslagen in Bitwarden voor veilig en gemakkelijk gebruik!

Een tweede account toevoegen

Hebt u meerdere Bitwarden-accounts, misschien één voor persoonlijk gebruik en één voor uw werk? De browserextensie kan op vijf accounts tegelijk worden aangemeld!

Om u aan te melden bij een extra account, selecteert u de momenteel aangemelde account in de rechterbovenhoek van de browserextensie.

Account wisselen voor browseruitbreiding
Account wisselen voor browseruitbreiding

Nadat u het menu voor het wisselen van accounts hebt geopend, selecteert u Account toevoegen:

Browseruitbreiding Account toevoegen
Browseruitbreiding Account toevoegen

Zodra je je aanmeldt bij je tweede account, kun je snel wisselen vanuit hetzelfde menu, dat ook de huidige status van de kluis van elke account toont(vergrendeld of ontgrendeld). Als je uitlogt bij een van deze accounts, wordt deze verwijderd uit deze lijst.

noot

Accountwisselingen op de browserextensie zijn op dit moment niet beschikbaar in Safari.

Volgende stappen

Nu je de basisbeginselen onder de knie hebt, gaan we dieper in op nog een actie die je regelmatig zult uitvoeren, Auto-fill en Auto-save, en drie aanbevolen installatiestappen, namelijk kluisontgrendeling vergemakkelijken, de extensie aan je browser vastmaken en de ingebouwde wachtwoordmanager van de browser uitschakelen:

Automatisch een login invullen

Bitwarden browserextensies hebben een unieke tabweergave, die automatisch de URI (bijvoorbeeld google.com) detecteert van de pagina die wordt weergegeven in uw open tabblad en eventuele aanmeldingen met overeenkomstige URI's vindt.

Als een aanmelding een bijbehorende URI heeft, verschijnt er op het Bitwarden-pictogram een tekstballon met het aantal aanmeldingen voor die webpagina:

Browseruitbreiding automatisch invullen
Browseruitbreiding automatisch invullen

Als je de login in de browserextensie selecteert, worden je gebruikersnaam en wachtwoord automatisch ingevuld in de gedetecteerde invoervelden.

Er zijn een paar andere methoden om automatisch in te vullen vanuit je browserextensie, waaronder contextmenu's en sneltoetsen. Meer informatie.

Een aanmelding automatisch opslaan

Als u inlogt op een website zonder auto-fill te gebruiken, biedt Bitwarden aan inloggegevens te onthouden als:

• Een item met die URI zit niet in je kluis.

• Een item met die URI zit in je kluis, maar heeft een andere gebruikersnaam of een ander wachtwoord.

Wanneer u deze banner ziet, selecteert u Opslaan om een nieuw aanmeldingsitem toe te voegen met de gebruikersnaam, het wachtwoord en de URI, of de knop Bijwerken om een bestaand item bij te werken met het nieuwe wachtwoord of de nieuwe gebruikersnaam:

Een login toevoegen
Een login toevoegen
Een aanmelding bijwerken
Een aanmelding bijwerken

Als je lid bent van een organisatie die het beleid Individuele kluis verwijderen gebruikt, dan kom je door Opslaan te selecteren in een scherm waar je kunt kiezen aan welke collectie je het wilt toevoegen. Anders heb je de opties Selecteer map... voor het item of Bewerk het item voordat je het opslaat.

Als u deze banner niet wilt zien, schakelt u de optie Vragen om login toe te voegen uit in het menu Opties .

noot

Wist je dat je wachtwoorden kunt opslaan en automatisch kunt invullen met de Bitwarden browserextensie? Lees hier meer over sneltoetsen.

Ontgrendelen met PIN of biometrie

Voor snelle toegang tot je gegevens stel je een PIN-code of biometrische gegevens in om je kluis te ontgrendelen. Om bijvoorbeeld een pincode in te stellen:

1. Open het tabblad Instellingen.

2. Schakel in het gedeelte Beveiliging het selectievakje Ontgrendelen met PIN in.

3. Voer de gewenste pincode in het invoerveld in. PIN-codes kunnen elke combinatie van tekens zijn (a-z, 0-9, $, #, enz.).

tip

Optioneel: De pre-check optie Vragen naar biometrie bij opstarten vereist dat je je hoofdwachtwoord invoert in plaats van een pincode wanneer je browser opnieuw opstart. Als je wilt kunnen ontgrendelen met een PIN wanneer je browser opnieuw opstart, vink dan deze optie uit.

Speld het verlengstuk vast

Door de browserextensie vast te zetten, is deze gemakkelijk toegankelijk telkens wanneer je je browser opent. De procedure verschilt afhankelijk van de browser die je gebruikt:

Selecteer het pictogram Extensies naast de adresbalk en selecteer het pictogram Pin naast Bitwarden:

Speld in Chroom
Speld in Chroom

Voer about:addons in de adresbalk in en schakel Bitwarden in. Om aan te passen waar het in je browser verschijnt, klik je op het pictogram Extensions op de werkbalk. Selecteer het tandwielpictogram van Bitwarden en kies Pin to Toolbar.

Speld in Firefox
Speld in Firefox

U kunt ook een aanhoudende Bitwarden-zijbalk activeren door BeeldZijbalkBitwarden te selecteren in het Firefox-menu.

Klik met de rechtermuisknop ergens in de werkbalk en selecteer Pas werkbalk aan om een sleepinterface te openen waarmee je pictogrammen in je werkbalk kunt verplaatsen of verwijderen:

Speld in Safari
Speld in Safari

Browser pop-out

De Bitwarden browserextensie heeft een pop-outfunctie waarmee u de client kunt verplaatsen terwijl u uw internetbrowser gebruikt. Om de pop-outfunctie van de browserextensie te openen:

1. Log in of ontgrendel uw Bitwarden-browserextensieclient.

2. Selecteer de pop-outknop in de navigatiebalk van je client.

Browser pop-out
Browser pop-out

Een ingebouwde wachtwoordmanager uitschakelen

De meeste webbrowsers slaan uw wachtwoorden standaard automatisch op, maar experts zijn het er over het algemeen over eens dat ingebouwde wachtwoordmanagers kwetsbaarder zijn dan speciale oplossingen zoals Bitwarden:

Navigeer in Chrome of een andere op Chromium gebaseerde browser (Edge, Opera en Brave) naar de pagina Wachtwoorden door chrome://password-manager/settings in de adresbalk in te voeren, waarbij u chrome vervangt door uw browsernaam (bijvoorbeeld brave://password-manager/settings).

Schakel op deze pagina zowel de optie Aanbieden om wachtwoorden op te slaan als de optie Automatisch aanmelden uit:

Chrome wachtwoord opties
Chrome wachtwoord opties

Deze pagina geeft ook een overzicht van eventuele opgeslagen wachtwoorden die door de browser zijn opgeslagen:

Chrome Opgeslagen wachtwoorden
Chrome Opgeslagen wachtwoorden

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, exporteer ze dan om ze voor te bereiden op toekomstige import in Bitwarden. Eenmaal geëxporteerd, moet je deze wachtwoorden verwijderen uit de opslag van de browser.

Navigeer in Firefox naar VoorkeurenPrivacy & beveiliging en scroll naar beneden naar het gedeelte Logins en wachtwoorden. Schakel in dit gedeelte alle vooraf aangevinkte opties uit:

Firefox-wachtwoordopties
Firefox-wachtwoordopties

U kunt ook zien welke aanmeldingen Firefox al heeft opgeslagen door de knop Opgeslagen aanmeldingen... te selecteren:

Firefox Opgeslagen logins
Firefox Opgeslagen logins

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, exporteer ze dan zodat u ze in de toekomst kunt importeren in Bitwarden. Eenmaal geëxporteerd, moet u deze wachtwoorden uit Firefox verwijderen.

Open in Safari Voorkeuren in de menubalk en navigeer naar het tabblad AutoFill. Schakel op dit tabblad alle vooraf aangevinkte opties uit:

Safari wachtwoord opties
Safari wachtwoord opties

Je moet ook uitzoeken welke wachtwoorden Safari al heeft opgeslagen door naar het tabblad Wachtwoorden te gaan:

Safari opgeslagen wachtwoorden
Safari opgeslagen wachtwoorden

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, maak dan aanmeldingsitems aan in Bitwarden voor deze wachtwoorden. Zodra alle opgeslagen wachtwoorden in Bitwarden staan, verwijdert u deze wachtwoorden uit Safari.

Open in Vivaldi het venster Vivaldi Instellingen en selecteer Privacy in de linker navigatie. Scroll naar beneden naar de sectie Wachtwoorden en schakel de optie Wachtwoorden webpagina opslaan uit:

Vivaldi wachtwoord opties
Vivaldi wachtwoord opties

U kunt ook zien welke wachtwoorden Vivaldi al heeft opgeslagen door de knop Toon opgeslagen wachtwoorden te selecteren:

Vivaldi opgeslagen wachtwoorden
Vivaldi opgeslagen wachtwoorden

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, maak dan aanmeldingsitems aan in Bitwarden voor deze wachtwoorden. Zodra alle opgeslagen wachtwoorden in Bitwarden staan, verwijdert u deze wachtwoorden uit Vivaldi door met de rechtermuisknop op elk wachtwoord te klikken en Wachtwoord verwijderen te selecteren.

Ondanks dat Tor dezelfde wortels heeft als Firefox, is het uniek omdat het je logins niet standaard opslaat. Als je Tor niet handmatig hebt ingesteld om logins op te slaan en automatisch in te vullen, dan ben je al helemaal klaar.

Als je dat hebt gedaan, ga dan naar de pagina Wachtwoorden door about:preferences#privacy in de adresbalk in te voeren en scroll naar beneden naar de sectie Logins en wachtwoorden. Schakel alle opties uit die je had aangevinkt:

Tor wachtwoord optie
Tor wachtwoord optie

Je kunt ook zien welke logins Tor al heeft opgeslagen door de knop Opgeslagen logins... te selecteren:

Tor opgeslagen wachtwoorden
Tor opgeslagen wachtwoorden

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, maak dan aanmeldingsitems aan in Bitwarden voor deze wachtwoorden. Zodra alle opgeslagen wachtwoorden in Bitwarden staan, Verwijder deze wachtwoorden uit Tor.

Navigeer in DuckDuckGo naar Instellingen → Autofill. Schakel in dit scherm het selectievakje voor Gebruikersnamen en wachtwoorden uit.

DuckDuckGo wachtwoordbeheer uitschakelen
DuckDuckGo wachtwoordbeheer uitschakelen

U kunt een back-up van uw bestaande gegevens maken door Wachtwoorden exporteren te selecteren. Nadat u een back-upbestand hebt gemaakt, selecteert u Autofill-inhoud weergeven. .. en verwijdert u de opgeslagen autofill-gegevens om eerder opgeslagen suggesties te verwijderen.

In de sectie Wachtwoordbeheer kunnen macOS-gebruikers kiezen voor Bitwarden. Lees hier meer over de Bitwarden DuckDuckGo macOS browserintegratie.